Inženirska akademija Slovenije

Slovenian Academy of Engineering


 

Organizacija


IAS deluje v dveh razredih, znanstvenoraziskovalnem in razvojno-poslovnem razredu. Vsak razred ima predstojnika, ki ga izvoli razred z večino glasov vseh članov razreda.

Skupščina IAS je najvišji organ IAS. Skupščina izvoli predsedstvo, ki ga sestavljajo predsednik, dva podpredsednika in tajnik po položaju. Predsednik je voljen za eno leto. Po enem letu postane predsednik avtomatično prvi podpredsednik Akademije.

Poleg predsedstva izvoli skupščina tudi štiri člane izvršnega odbora. Člani izvršnega odbora so po položaju tudi tajnik in oba predstojnika razredov. Vsako leto skupščina voli novega podpredsednika in tiste predstavnike, ki jim je potekel mandat. Inženirsko akademijo Slovenije vodi in predstavlja predsednik Inženirske akademije Slovenije.

Člani IAS so avtomatično člani skupščine.  Vsi člani imajo pravico biti izvoljeni v odbore in komisije, ki se tvorijo v IAS.

Poleg tega člani IAS sodelujejo v raznih vladnih in nevladnih organih in organizacijah ter v okviru mednarodnih združenj inženirskih akademij CAETS in Euro-CASE.

Novice

Članek o dr. Francetu Rodetu objavljen v DeluDelo je v tiskani verziji objavilo članek o ...

Umrl dr. France Rode

 

Z žalostjo sporočamo, da je le nekaj dni ...

Predsednik RS sprejel častnega člana IAS


Ljubljana, 2. junija 2017

Predsednik Republike ...


Sporočilo za javnost

 

 

Brdo pri Kranju, ...

Naše spletno mesto uporablja piškotke.
S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.
Ne strinjam se